SmartDOG-testit

SmartDOG-testit pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomen

SmartDOG -testit ovat uusimpaan tutkimukseen perustuva käyttäytymisen testaus, jonka avulla saat täysin uutta tietoa koirastasi. Kaikille koirille sopivat SmartDOG-testit kertovat mm. koirasi kyvystä lukea ihmisen elekieltä, ongelmanratkaisutavasta ja sinnikkyydestä, itsehillinnästä, muistista sekä loogisesta päättelystä.

Olen koulutettu SmartDOG -lisenssitestaaja ja t
estaan vakituisesti seuraavilla paikkakunnilla: ESPOO, NUMMELA (TopDogin tiloissa), SIPOO (Koira-Tallin tiloissa) ja HAMINA (Hyvänmielen Koirakeskus).

Tilauksesta testit myös ympäri Suomen, ota yhteyttä ja kysy pop up -testiä paikkakunnallesi.

MITÄ SMARTDOG -TESTISSÄ TAPAHTUU?

Koiran persoonallisuuden testaus koiralle mielekkäällä tavalla

SmartDOG -testit ovat koiralle hauskoja ruoanetsintäpelejä, joiden avulla selviää, millainen persoona kotonasi asuu. Koiralta ei vaadita koulutusta tai tottelevaisuutta. Ainoa vaatimus on, että koira on halukas syömään makupaloja testitilanteessa. Kaikki koirat rodusta tai roduttomuudesta huolimatta ovat tervetulleita testeihin!

Siinä, missä muilla käytössä olevilla koiran luonnetta kartoittavilla testeillä testataan koiran luonnetta pitkälti vain arkuus-rohkeus akselilla, pyritään SmartDOG -testeillä kartoittamaan laajemmin koiran persoonallisuuspiirteitä, oppimistapoja ja muistia.

Koiraa ei uhata eikä pelotella, vaan kaikki testit ovat koiralle hauskoja ruoanetsintäpelejä. Koira testataan sisätiloissa ja mukana on aina yleensä yksi koiran omistaja/ohjaaja. Omistaja on mukana aktiivisesti testissä. Koira on vapaana testitilanteessa, ja saa rauhassa tutustua testitilaan ennen testin aloitusta.

SmartDOG -testin avulla kartoitetaan lempeällä tavalla koirasi vahvuudet ja ne alueet, joihin koulutuksessa ja arkielämässä kannattaa kiinnittää huomiota. Saat selville koirasi persoonallisuusominaisuuksia, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen arkeen ja koulutukseen. Testeissä tulee monesti esiin myös esim. koiran keskittymiskyky, ja kyky sietää epäonnistumista, asiat, jotka on tärkeä huomioida koulutuksessa ja kasvatuksessa.

TESTIPAKETIT

Testit soveltuvat myös hyvinkin aroille koirille. Aikuisille koirille suositelluin testipaketti on SmartDOG KOGNITIO, ja pennulle paras on SmartDOG PENTU.

SmartDOG KOGNITIO
1h 30min – 198 €

SmartDOG PENTU
1h – 139 €

KOGNITIO ja PENTU -testit sisältävät testin ja jokaiselle koiralle laaditun henkilökohtaisen raportin, sekä pääsyn tietokantaan, jossa voi verrata omaa koiraa oman rodun keskiarvoon, sekä kaikkien rotujen yhteenlaskettuun keskiarvoon.

SmartDOG pieni persoonallisuusarvio
1h – 95 €

Huom. Pieni persoonallisuusarvio testi ei sisällä pääsyä tietokantaan eikä kattavaa raporttia.

SmartDOG oppimisnopeus
1h – 129 €

Oppimisnopeustesti mittaa koiran oppimista, pitkäkestoista muistia sekä tunnetilaa. Suositellaan täydentäväksi toiseksi testiksi kognition tai pentutestin jälkeen.

Haluatko tietää lisää SmartDOG -testeistä?

Kuuntele Tiedeykkösen podcast Aliarvioimmeko koiraa? Tiede etsii koiran fiksuuden rajoja. Podcastissa asiantuntijoina Katriina Tiira SmartDOG Oy:stä, tutkija Sanni Somppi Helsingin yliopistosta ja tutkija Miiamaaria Kujala Jyväskylän yliopistosta.

Olethan huomannut myös tämän : Yle Areenan Ymmärrä koiraasi -sarjassa tutustutaan koiran luonteeseen SmartDOG -testien avulla.

Lue Ylen artikkeli: Moni pitää turhaan koiraansa tyhmänä, sanoo Katriina Tiira, joka on testannut 1 300 koiran kognitiivisia kykyjä – epävarmuus voi saada koiran jopa uhraamaan herkkupalansa

KOKEMUKSIA

“Koen, että sain testistä, sen kirjallisesta yhteenvedosta ja loppukeskustelusta arvokasta tietoa niin arkeen kuin harrastuksiin koirani kanssa.”

“SmartDOG -kognitiotesti sekä yllätti että vahvisti omia huomioitani Pojusta. Testi antoi uutta näkökulmaa koirani persoonaan ja lisäsi ymmärrystäni muun muassa siitä, millaiset koulutustilanteet toimivat Pojulle parhaiten. Testin yhteenvetoa lukiessani mieleeni nousi useita koiran ja ihmisen vuorovaikutukseen liittyviä ajatuksia. Esimerkiksi mikä Pojun käyttäytymisessä on sen omaa ja mikä puolestaan heijastelee minun reaktioitani ja mielialojani? Oli erityisen hyödyllistä, kun mieleen nousseita asioita pystyi jälkeen päin pohtimaan testaajan kanssa käydyssä loppukeskustelussa. Testitilanne oli rento ja lämminhenkinen. Mitään ei tarvinnut osata tai tietää etukäteen.”

– Seija & Poju

Varaa aika testiin ja opi ymmärtämään koirasi tarpeita ja persoonallisuutta paremmin!

Suomen eläintenkouluttajat
Mantrailing Global.
SmartDOG - Tunne koirasi.