HAJUTYÖSKENTELY

MANTRAILING, HENKILÖHAKU & TUNNISTUSETSINTÄ

Hajutyöskentely tuo iloa sinun ja koirasi elämään

Hajutyöskentely vahvistaa yhteistyötä ja kontaktia koirasi kanssa. Mielentaidon kurssien avulla saatte molemmat lisää itseluottamusta ja työkaluja, jotka auttavat pitkälle. Kursseja järjestetään pääkaupunkiseudulla, Sipoossa ja Porvoossa. Tulen myös kutsusta kouluttamaan muualle Suomeen, mikäli sinulla on hyvä ja innostunut ryhmä kasassa.

Hakukurssit sopivat sinulle, jos olet kiinnostunut palveluskoiralajeista, mutta et ihan vielä ole valmis sitoutumaan seuratoimintaan ja haluat ensin kokeilla miltä laji vaikuttaa. Hakukurssit sopivat sinulle myös lisäkoulutuksena mikäli olet jo seuratoiminnassa mukana. Kurssit järjestetään tällä hetkellä Porvoo – Sipoo alueella, tulossa myös Espoo.

Mantrailing sopii sinulle, jos etsit mielekästä tekemistä normaalien koiralenkkien lisäksi ulkona ja haluat antaa koirallesi mahdollisuuden todella toteuttaa itseään. Koirasi elää hajujen maailmassa ja mantrailingin avulla pääset koirasi maailmaan sisälle.

Tunnistusetsintä on syväsukellus hajujen maailmaan. Kurssi sopii sinulle jos haluat todella perehtyä koirasi nenän käyttöön syvällisemmin ja olet valmis tekemään myös kotitehtäviä pitkäjänteisesti. Koulutus tapahtuu sekä sisä- että ulkotiloissa. Kurssit tällä hetkellä Espoossa, mutta kutsusta myös muualla Suomessa.

HENKILÖHAKU

HAKUKURSSIT ALOITTELIJOILLE & EDISTYNEILLE

Henkilöhaku tarjoaa ohjaajalle ja koiralle onnistumisia ja hienoja hetkiä.

Henkilöhaku on Suomen palveluskoiraliiton alainen laji jossa voit kilpailla tai kouluttaa pelastuskoiran, mutta myös kiinnostava harrastus, jonka voit aloittaa ilman kisatavoitetta. Henkilöhaussa koulutettu, vapaana juokseva koira etsii tietyltä, määritellyn kokoiselta maastoalueelta alueelle piilotetut henkilöt ohjaajan ohjauksen mukaisesti. Koulutuksissa noudatetaan SPKL:n hakusääntöjä ja harjoitukset räätälöidään sen mukaisesti, onko tavoitteena kisakoira vai harrastuskoira ilman kilpailutavoitteita.

MANTRAILING

MANTRAILING laittaa koiran nenän ja aivot töihin

Mantrailing tarjoaa koiralle hauskan ja rakentavan tavan toteuttaa sen lajityypillistä metsästyskäyttäytymistä.

Mantrailing on jännittävä harrastuslaji, jossa etsit ”kadonnutta” yhdessä koirasi kanssa. Lajia voi harrastaa kuka tahansa, rodusta riippumatta. Mantrailing sopii erinomaisesti koirille, jotka tarvitsevat vähän enemmän tekemistä, mutta myös pennuille ja vanhoille koirille. Koira elää hajujen maailmassa ja hajutyöskentely on koiralle lajityypillistä ja hyvin palkitsevaa. Parhaimmillaan sinusta ja koirastasi tulee joukkue, joka luottaa toinen toisiinsa ja nauttii yhteisestä tekemisestä. Jokaisen koiran kanssa työskennellään yksilöllisesti. Koira etsii ”kadonnutta” liinaan kytkettynä ja etsittävät alueet ovat niin puistomaisia ympäristöjä kuin kaupunkialueitakin. Jotta etsintä onnistuisi on ohjaajan kyettävä toimimaan liinan kanssa koiraa tukien ja koiraan luottaen. Mantrailing koira seuraa ihmisen jälkeensä jättämää ilmassa leijuvaa hajuvanaa. Koirat eivät ilmaise jäljeltä etsittävän ihmisen pudottamia esineitä.

TUNNISTUSETSINTÄ

TUNNISTUSETSINTÄ / ID-HAJUTUNNISTUS ON SYVÄSUKELLUS HAJUJEN MAAILMAAN

Tunnistusetsintä koulutetaan koiralle vaihe vaiheelta purkkiradalta aloittaen.

Koulutettu tunnistusetsintäkoira pystyy etsimään henkilön tämän lähtöhajun perusteella erilaisista ympäristöistä kaikkina vuodenaikoina. Tunnistusetsintä / ID-hajutunnistukseen koulutettu koira kykenee erottelemaan ihmisen yksilöllisen ominaishajun muiden hajujen seasta. Koira oppii kohdentamaan, jäljestämään ja ilmaisemaan. Tunnistusetsintäkoira pyrkii seuraamaan ydinjälkeä. Koulutus vaatii tarkkuutta, käsittelet hajuja ja välineitä ja analysoit omaa ja koirasi toimintaa.

MIELEKÄSTÄ TEKEMISTÄ JA HYVIÄ TULOKSIA

Kokemuksia kursseista

“Olimme koirani Lilyn kanssa Sarin mantrailing-kurssilla, ja jatkamme ehdottomasti hänen opissaan. Sari on positiivinen, selkeä, läsnäoleva ja kannustava opettaja – ja osaa asiansa. Hänellä oli tarkka silmä myös koiran mielentilan suhteen. Opin paljon paitsi itselleni uudesta lajista, myös koirastani. Tuntui myös, että treeniryhmällemme syntyi aivan oma positiivinen kuplamme, jossa kaikki jeesasivat toisiaan.”

– Anna-Liisa Lundell ja Lily, labradorinnoutaja 3 vuotta

“Sarin hakukursseilla opetus on asiantuntevaa ja koiraystävällistä. Positiivisten koulutusmenetelmien ja koiran yksilöllisten ominaisuuksien ja kehitysvaiheen huomioimisen ansiosta on koirani edistyminen ollut nopeaa. Myös oma osaamiseni ohjaajana on kehittynyt Sarin ohjauksessa valtavasti. Ja mikä tärkeintä sekä koirallani että minulla on ollut hauskaa joka kerta.

Voin suositella Sarin hakukursseja kaikille, jotka haluavat mielekästä yhdessätekemistä koiransa kanssa sekä tutustua lajiin ystävällisessä ja ammattitaitoisessa ohjauksessa.”

– Tuija ja Miisa, labradorinnoutaja 5 vuotta

“Sarista olen muutaman vuoden aikana oppinut sen, että hän todella ottaa asioista selvää ja opiskelee jatkuvasti lisää kehittääkseen itseään ja tätä kautta koulutustapojaan. Hän myös paneutuu jokaiseen koiraan ja koiran ohjaajaan yksilöllisesti, miettien juuri heidän tarpeisiin sopivia tapoja toimia. Ja aina positiivisen kautta! Tämän takia olen jatkanut hänen kursseillaan vielä kahden vuoden jälkeen. En osaisi toivoa parempaa ohjaajaa minulle ja koirilleni.”

– Minna, pinseri & cavalier kingcharlesinspanieli

”Yksilöllinen, koiralähtöinen koulutusmalli, jossa myös ohjaaja saa harjoitteita oman koiran ohjaajana. Sari on positiivinen ja osaava kouluttaja.”

– Anu Koivu ja Turbo, belgianpaimenkoira malinois

“Olemme treenanneet hyvin aktiivisen nuoren labradorinnoutaja narttuni Elman kanssa hakua Sarin valmennuksessa. Sarin ohjaus on ollut meille oikeaa monestakin syystä. Ensinnäkin Sari ottaa huomioon treenauksessa yksilöt, myös omistajat. Jokaiselle valitaan oma tapansa tehdä niin, että koira ja omistaja kehittyvät, joka kerta. Sari muokkaa ohjaustaan aina tilanteen vaatiessa eikä ole jumittunut ainoastaan yhteen tyyliin. Hän osaa kertoa juuri oikeat hetket, jolloin koiralle tulee antaa käskyt.
Sari ottaa myös huomioon omistajan mielentilan treenauksen hetkellä, koska se vaikuttaa myös koiraan.
Sari on todella omistautunut työlleen ja hän antaa meille jälkikäteen myös kirjallista palautetta, lähettää videoita ja antaa muita vinkkejä treenauksen myös kotona. Treenaaminen Sarin kanssa ei tarkoita ainoastaan hänen silmiensä edessä tapahtuvaa vaan ohjeet annetaan myös kotiin.
Olemme olleet todella tyytyväisiä Sarin koulutukseen ja aiomme myös jatkaa sitä tulevaisuudessa.

– Riikka ja Elma labradorinnoutaja

Suomen eläintenkouluttajat
Mantrailing Global.
SmartDOG - Tunne koirasi.