Mantrailing, johdantokurssi

75,00

TIETEESEEN POHJAUTUVAA TIETOA

TURVALLISESSA YMPÄRISTÖSSÄ

KOKENUT VALMENTAJA TUKENASI

KEHITÄ MIELEN SUORITUSKYKYÄ

Mantrailing, johdantokurssi

Kevään 2024 kurssit nyt tilattavissa!

Aika ja paikka: Valitse päivämäärä ja paikka valikosta.

Johdantokurssi sisältää:

  • 2 viikkoa ennen kurssia kutsu suljettuun Facebook-ryhmään ja ryhmän tuki
  • haju ja miten se käyttäytyy – teoriaa ja videoita
  • mantrailing – teoriaa ja videoita

Kurssipäivänä:

  • käymme läpi Mantrailingin perusperiaatteet
  • käymme läpi turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat treilatessa
  • opettelemme liinan käyttöä
  • jokaiselle koiralle tehdään 2 Mantrailing jälkeä
  • katsomme jokaisen koiran kohdalla palkkaustavan
  • jatkon suunnittelu

Mantrailing johdantokurssi, noin 4 tuntia, 75 €.

Kevään 2024 kurssit:

4.5. klo 9 – 13 Pk-seutu
18.5. klo 9 – 13 Sipoo / Porvoo alue

Kurssille otetaan max. 6 koirakkoa. Koirat treilaavat yksitellen.

Tarkempi kurssipaikka ilmoitetaan osallistujille omassa Facebook-ryhmässämme. Ilmoittauduttuasi johdantopäivään saat ennakkotietokyselylomakkeen, tarkat ohjeet johdantopäivää varten sekä riskienhallintakartoituksen, tutustuthan näihin huolellisesti.

Pääsyvaatimus: koiran tulee osata odottaa vuoroaan autossa.

Kuvaus

Mantrailing on jännittävä harrastuslaji, jossa etsit ”kadonnutta” yhdessä koirasi kanssa. Opit käyttämään koirasi uskomatonta hajuaistia ja lukemaan koirasi elekieltä. Parhaimmillaan sinusta ja koirastasi tulee joukkue, joka luottaa toinen toisiinsa ja nauttii yhteisestä tekemisestä.

Mantrailingissä käytetään koiran luontaista kykyä seurata vanhojakin jälkiä kadonneen tai piiloutuneen henkilön löytämiseksi. Koira etsii kadonnutta pääasiassa ilmavainunsa avulla, mutta myös maavainuisesti. Koira elää hajujen maailmassa ja hajutyöskentely on koiralle lajityypillistä ja hyvin palkitsevaa.

Lajia voi harrastaa kuka tahansa, rodusta riippumatta. Mantrailing sopii erinomaisesti koirille, jotka tarvitsevat vähän enemmän tekemistä, mutta myös pennuille ja vanhoille koirille. Alkukoulutuksessa käytetään tuoreita jälkiä ja näkölähtöharjoituksia. Koira saa seurata ihmistä vauhdikkaasti ja omatoimisesti edeten. Kun motivaatio työskentelyyn on luotu, harjoituksia vaikeutetaan asteittain ja tarkennetaan hajutyöskentelyä.

Jokaisen koiran kanssa työskennellään yksilöllisesti. Laji ei ole koiralle fyysisesti niin raskasta kuin monet muut lajit, mutta se laittaa koiran nenän – ja aivot – töihin! Mantrailing tarjoaa koiralle hauskan ja rakentavan tavan toteuttaa sen lajityypillistä metsästyskäyttäytymistä.

Koira etsii ”kadonnutta” liinaan kytkettynä ja etsittävät alueet ovat niin puistomaisia ympäristöjä kuin kaupunkialueitakin. Jotta etsintä onnistuisi on ohjaajan kyettävä toimimaan liinan kanssa koiraa tukien ja koiraan luottaen.

Mantrailing ei ole uusi tapa kouluttaa koiria. Suurriistan metsästyksessä käytettyjä vihikoiria on käytetty jo satoja vuosia rikollisten etsimiseen, ja edelleen mantrailing -koiria käytetään apuna todellisissa etsinnöissä.

Mantrailing Suomi noudattaa koulutuksissa ja workshopeissa Mantrailing Globalin kurssiohjelmaa ja koulutusmetodeja. Mantrailing Global järjestää kouluttajilleen vuosittain jatkokoulutusta ja kouluttajien on osoitettava oma edistyminen oman koiransa kanssa.

Mantrailingissa ei vielä kilpailla, mutta mikäli jatkat lajin parissa voit suorittaa tasotestejä. Nämä tekevät harrastamisesta tavoitteellista sinulle ja motivoivat sinua ratkaisemaan aina vain haastavampia hajutöitä yhdessä koirasi kanssa. Mantrailing kattojärjestö Mantrailing Global määrittää tasot ja niiden vaatimukset.

Lisätiedot

Aika ja paikka

4.5. klo 9 – 13 Pk-seutu, 18.5. klo 9 – 13 Sipoo / Porvoo alue

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mantrailing, johdantokurssi”
Maksutavat.

MIELEN SUORITUSKYKY ON VOIMAVARA, JOTA VOIT KEHITTÄÄ

Valmennukset koirille ja ihmisille

Autan sinua ja koiraasi pääsemään eteenpäin onnistumisten kautta.