Henkilöhaku

180,00

TIETEESEEN POHJAUTUVAA TIETOA

TURVALLISESSA YMPÄRISTÖSSÄ

KOKENUT VALMENTAJA TUKENASI

KEHITÄ MIELEN SUORITUSKYKYÄ

Henkilöhaku

Johdantokurssi on pääasiassa tekemistä, mutta myös teoriaa. Käymme läpi palveluskoirahaun perusteet sekä maaston ja keliolosuhteiden vaikutuksen koiran hakutyöskentelyyn. Opettelemme maalihenkilötoimintaa ja hyvää yhteistyötä hakuradalla. Käymme läpi motivaation merkitystä ja etsimme kullekin koiralle sopivan palkkaustavan. Koiran ja ohjaajan välistä suhdetta käsittelemme läpi koko kurssin.

Haku aloittelijat, 6 kertaa, noin 3 tuntia per kerta, 180 €

Kurssille otetaan max. 6 koirakkoa.

Ilmoittauduttuasi kurssille saat ennakkotietokyselylomakkeen, tarkat ohjeet ensimmäistä kurssipäivää varten sekä riskienhallintakartoituksen, tutustuthan näihin huolellisesti.

Pääsyvaatimus: koiran tulee osata odottaa vuoroaan autossa.

Kuvaus

Henkilöhaku on Suomen palveluskoiraliiton alainen laji jossa voit kilpailla tai kouluttaa pelastuskoiran, mutta myös kiinnostava harrastus, jonka voit aloittaa ilman kisatavoitetta. Henkilöhaussa koulutettu, vapaana juokseva koira etsii tietyltä, määritellyn kokoiselta maastoalueelta alueelle piilotetut henkilöt ohjaajan ohjauksen mukaisesti. Henkilöhaku on ns. maalimiehen etsimistä ja löydön ilmaisua ohjaajalle. Hakukoira etsii ihmistä ilmavainuisesti, ilmassa kulkevia ilmavirtoja haistellen.

Löytö ilmaistaan joko rullailmaisuna tai haukkumalla (pelastuskoiralla myös ns. kertovalla ilmaisulla).

Ohjaaja oppii lukemaan maastoa, tuulen käyttäytymistä – ja koiraa. Parhaimmillaan henkilöhaku tarjoaa ohjaajalle ja koiralle onnistumisia ja hienoja hetkiä yhdessä muiden harrastuskavereiden kanssa.
Koirat harjoittelevat turvallisissa maastoissa, maanomistajan luvalla. Koulutuksissa noudatetaan SPKL:n hakusääntöjä ja harjoitukset räätälöidään sen mukaisesti, onko tavoitteena kisakoira vai harrastuskoira ilman kilpailutavoitteita.

Johdantokurssi

Johdantokurssi on pääasiassa tekemistä, mutta myös teoriaa. Käymme läpi palveluskoirahaun perusteet sekä maaston ja keliolosuhteiden vaikutuksen koiran hakutyöskentelyyn. Opettelemme maalihenkilötoimintaa ja hyvää yhteistyötä hakuradalla. Käymme läpi motivaation ja vireystilan merkitystä ja etsimme kullekin koiralle sopivan palkkaustavan. Koiran ja ohjaajan välistä suhdetta ja mielentilaa käsittelemme läpi koko kurssin.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Henkilöhaku”
Maksutavat.

MIELEN SUORITUSKYKY ON VOIMAVARA, JOTA VOIT KEHITTÄÄ

Valmennukset koirille ja ihmisille

Autan sinua ja koiraasi pääsemään eteenpäin onnistumisten kautta.